Lettertypes kiezen

In Achtergrond, Huisstijl by admin

Zoals je misschien wel weet bestaat er een overvloed aan lettertypes. Deze grote hoeveelheid aan mogelijke fonts maakt het soms moeilijk precies die juiste letter te vinden.

Het is daarom goed eerst duidelijk te bepalen waarvoor een letter gebruikt gaat worden.

Veel goede lettertypes zijn geschikt voor een specifiek doel en ongeschikt voor iets anders. Een scriptletter staat best leuk op een T-shirt maar je wilt hem liever niet in de balans van een jaarverslag tegenkomen!

Kies een lettertype

Maak een begin door eerst te inventariseren waarvoor een font gebruikt gaat worden.

Zoek je een lettertype voor een zakelijke uiting zoals een corporate brochure, zoek dan naar een letter met een zakelijke uitstraling. Is het een complexe tekst met veel verschillende lagen zoals inleidingen en verschillende soorten koppen dan kan het goed zijn te kijken naar een font met veel verschillende vet varianten.

Wil je een bewegwijzering ontwerpen dan is het zaak te zoeken naar een letter die ook van grotere afstand goed leesbaar blijft.

Zo vraagt ieder toepassing iets anders van een lettertype.

Wij hebben in de loop der jaren een uitgebreide typografische kennis opgedaan.

Voor grote klanten zoals De DierenbeschermingING, CBRE en BP en kleinere klanten zoals Amosa, GoFysio, Hague & London Oil en JBR zetten wij ons al jaren in om hun grafische communicatie optimaal te benutten.

Wij willen ons natuurlijk ook graag voor uw bedrijf inzetten!

Neemt u contact met ons op?

Neem vrijblijvend contact op met Studio Huis >>

Meer weten over Logo en Huisstijl ontwikkeling? >>

Op zoek naar een goede Grafisch Ontwerper in Amsterdam? >>