Beeldmerk / Woordmerk / Logo

In Achtergrond by admin

Wat is het verschil tussen een beeldmerk, een woordmerk en een logo? Het antwoord op die vraag hopen we je hier te geven!

Beeldmerk, woordmerk, logo, deze woorden worden nogal eens door elkaar gebruikt, allen zijn ze het uitgangsbord van de grafische communicatie van een onderneming.

Een beeldmerk

Een beeldmerk heeft vaak beeldende elementen in zich, er wordt op een beeldende manier iets over het bedrijf verteld. Dit kan heel letterlijk zijn maar het kan ook een abstracte (geabstraheerde) vorm zijn.

Beeldmerk Dierenbescherming ism Cascade
Beeldmerk Dierenbescherming ism Cascade

Het door ons bedachte beeldmerk van De Dierenbescherming heeft een activistisch karakter, vooral door de hand die “Ho stop!” lijkt te zeggen.

Een woordmerk

Een woordmerk bestaat eigenlijk alleen uit de letters die de naam van het bedrijf of het merk vormen.

Woordmerk Dierenbescherming ism Cascade
Woordmerk Dierenbescherming ism Cascade

Deze typografie is in een bepaalde vorm neergezet, door de eigenheid van de schrijfwijze kan het woordmerk een eigen karakter krijgen. Ook kan een bijzondere kleur worden toegepast.

Een logo

Het logo van een bedrijf is de combinatie van beeldmerk + woordmerk of één van beide.

Logo Dierenbescherming ism Cascade
Logo Dierenbescherming ism Cascade

In het geval van De Dierenbescherming wordt eigenlijk alleen het totale logo gebruikt, je zult dus nooit alleen het beeldmerk of alleen het woordmerk zien.

Wij hebben in de loop der jaren een uitgebreide kennis opgedaan over het ontwerpen van beeldmerken, woordmerken en logo’s.

Voor grote klanten zoals De DierenbeschermingING, CBRE en BP en kleinere klanten zoals Amosa, GoFysio, Hague & London Oil en JBR zetten wij ons al jaren in om hun grafische communicatie optimaal te benutten.

Wij willen ons natuurlijk ook graag voor uw bedrijf inzetten!

Neemt u contact met ons op?

Neem vrijblijvend contact op met Studio Huis >>

Meer weten over Logo en Huisstijl ontwikkeling? >>

Kies voor een goede grafisch ontwerper in Amsterdam! >>