Wat is een Tombstone?

In Achtergrond by admin

Van origine wordt met een tombstone bedoeld, een advertentie die geplaatst wordt naar aanleiding van een belangrijke financiƫle transactie. Tegenwoordig wordt met een tombstone over het algemeen een in (plexi)glas gegoten herinnering bedoeld.

Op het object wordt de datum weergegeven waarop de transactie plaatsvond samen met de namen en / of logo’s van de betrokken partijen.

Een tombstone wordt vaak gemaakt om als herdenking mee te geven aan partners die betrokken zijn bij een deal. Deze deal kan zijn een fusie, het aangaan van een samenwerkingsverband of een buy-out. Hiernaast kan natuurlijk iedere andere aanleiding gebruikt worden om een mooie tomstone te laten vervaardigen. Wij hebben ook wel tombstones ontworpen om bijvoorbeeld een bijzondere verjaardag te herdenken of het opleveren van een nieuwe vestigingslocatie.

Ook de beursgang van een bedrijf kan reden zijn om een tombstone uit te brengen.

Vaak gaat het om een zakelijke transactie die is afgerond.

De tombstones die Studio Huis maakt zijn vaak opgezet in de huisstijl van de partij die de tomstones uitgeeft.

Behalve de transactiedatum bevat de tomstone de bedrijfsnamen en logo’s van de betrokken partijen en adviseurs, en een korte beschrijvende tekst die aanduidt wat de deal inhield.

Sommige bedrijven hebben een hele collectie tombstones, waarmee aangetoond wordt hoeveel opdrachten men succesvol heeft afgerond.

Het is zaak om veel aandacht aan het ontwerp en de uitvoering te besteden omdat tombstones over het algemeen lang worden gekoesterd.

Een herinnering bewaard

Een blok (of vrije vorm) acryl bevat een ingegoten tekst, soms in combinatie met een meegegoten object dat in relatie staat tot de gelegenheid waarvoor deze tombstone wordt gemaakt.

Over het algemeen wordt de tombstone uitgereikt aan klant of opdrachtgever tijdens een bijeenkomst waar de “deal” wordt beklonken.

BarentsKrans tombstone ontwerp

BarentsKrans

Advocaten- en notariskantoor BarentsKrans in Den Haag is een internationale speler op het gebied van specialistische juridische dienstverlening.

Links ziet u een van de tombstones die we voor BarentsKrans hebben mogen ontwerpen.

Global M&A Partners

Global M&A Partners is een samenwerkingsverband van onafhankelijke Corporate Finance advies bedrijven.

Links ziet u een van de tombstones die we voor Global M&A Partners hebben mogen ontwerpen.

Voor organisatie adviesbureau JBR maken wij al jaren de tombstones.

Meer over onze werkzaamheden voor Organisatie Advies Bureau JBR >>

Alternatieve materialen

Naast de productie van acryl tombstones bestaat er ook de mogelijkheid tombstones in glas te laten vervaardigen of op milieubewuste wijze op een bamboe ondergrond te laten drukken.

Wij hebben de contacten en verzorgen graag het ontwerp voor uw tombstones.

Meer informatie over Tombstones? Neem contact met ons op! >>